wis_page_header

Digital utbildning WIS

Informationsbolaget och Nordic Preparedness bjuder in till en digital utbildning. Webbaserat informationssystem, eller WIS, är ett nationellt informationssystem för krishantering och förenklar samverkan mellan aktörer före, under och efter händelser. Genom att använda WIS bidrar aktörer till informationsspridning av relevant information.

Syftet med WIS är att myndigheter, kommuner och regioner i krishanteringssystemet på ett säkert, enkelt och effektivt sätt skall kunna skapa sig en gemensam lägesuppfattning vid en krishändelse. Genom aktiv delning av ledningsinformation kan verksamheter snabbt och korrekt samordna och sprida information till varandra, allmänhet och media. Genom att använda WIS kan ni dessutom i efterhand lätt följa upp hanteringen av en händelse.

Utbildningen är två timmar lång och innehåller de basala grunderna i WIS. Du kommer under utbildningen få inblick i funktioner, användningsområden och innehåll. Du kommer också få arbeta praktiskt med att testa funktionerna i WIS. Instruktör är Camilla Palmér, som av MSB är godkänd utbildare i WIS. Camilla har 14 års erfarenhet av kommunal verksamhet, och regional beredskapsutveckling.

Utbildningen WIS innehåller:

  • Basala grunderna i WIS
  • Aktiv delning av ledningsinformation
  • Samordning
  • Övningskonto
  • Praktisk test av WIS

Datum: 1 juni kl. 09.00-11.00

Pris: Grupplicens 4.950 kronor exkl. moms. Fritt antal deltagare från er verksamhet samt tillgång till utbildningen i 3 månader. Enskild deltagare 2.150 kronor exkl. moms.

Information: Camilla Palmér, camilla@preparedness.se

Anmälan: I formuläret nedan.

Kontakta oss

Har du några frågor eller behöver hjälp så kontakta oss gärna så återkommer vi så snabbt vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Börja skriv och tryck Enter för att söka